Sport     | 01.10.2020. 22:13 |

Nogometaši Sarajeva bez plasmana u grupnu fazu Evropske lige

FENA Hasan Selhanović

ZENICA, 1. oktobra (FENA) - Nogometaši Sarajeva nisu se uspjeli plasirati u grupnu fazu UEFA Evropske lige, nakon što su večeras u play-offu poraženi od škotskog Celtica sa 1:0 (0:0). 

Jedini pogodak pred praznim tribinama stadiona "Bilino polje" u Zenici postigao je Edourado u 70. minuti. 

Bh. prvak tako je i u trećem pokušaju zaustavljen na posljednjoj stepenici da izbori nastup u grupnu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja. 

U prvom dijelu nogometaši Sarajeva su u nekoliko navrata iz defanizive kontrama i polukontrama ozbiljnije zaprijetli protivniku. Najbolju priliku u 13. minuti imao je Tatar, koji je nakon prodora sa lijeve strane šutirao iz teške situacije, a lopta od gostujućeg golmana odlazi u korner. 

Isti igrač je u 31. minuti napravio još dva prodora, ali je oba pokušaja izblokirala odbrana Celtica.

U finišu prvog dijela ponovo su Tatar i Fanimo istrčali kontranapad, ali nisu uspjeli da šutiraju ka golu.  

Favorizirani škotski tim i pored inicijative i velikog posjeda lopte u prvom poluvremenu samo je u jedanput uspio da ozbiljnije ugrozi gol Sarajeva i to u 40. minuti preko Elyounoussija, ali je njegov pokušaj zaustavio golman Kovačević.  

U drugom dijelu Škoti su u potpunsti zadržali inicijatvu, a nakon nekoliko dobrih prilika došli su do vodstva u 70. minuti. Christie je šutirao, Kovačević loptu odbija do Edouarda koji je sa nekoliko metara ubacuje u praznu mrežu.

Škoti su u posljenjih 20 minuta nastavili sa dominacijom propustivši još dvije prlike da povećaju vodstvo, ali je Kovačević u oba navrata sačuvao mrežu. 

Sarajevo – Celtic 0:1 (Edouard, 70.minuta)

Stadion: Bilino polje (Zenica). Sudija: Benoit Bastien (Francuska). Žuti kartoni: Dupovac, Oremuš (Sarajevo), Frimpong, Klimala (Celtic).

Sarajevo: Kovačević, Oremuš, Dupovac, Miličević, Pidro, Đokanović (od 84. Jukić), Pejović, Sušić, Fanimo (od 84. Velkoski), Tatar i Ahmetović (od 68. Handžić).

Celtic: Barkas, Duffy, Ajer, Bitton (od 10. Elhamed), Frimpong, McGregor, Brown, Christie (od 85. Ntcham), Taylor, Elyounoussi i Edouard (od 78. Klimala).

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana