Bosna i Hercegovina     | 02.10.2020. 13:31 |

Obilježen Dan grada Čapljine

FENA Saopćenje

ČAPLJINA, 2. listopada (FENA) - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u petak je u Čapljini obilježen Dan grada Čpljine i blagdan sv. Franje Asiškog.

Svečanosti je nazočio i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg koji je u pozdravnom govoru čestitao Dan grada i blagdan sv. Franje Asiškog, istaknuvši svojevrsni novi procvat Čapljine, od obnove rada čapljinskoga simbola - Laste, preko stanogradnje, do niza projekata u kojima predano sudjeluje i županijska vlada.

"Ako bismo, uz aktualni projekt obnove Doma zdravlja u Čapljini, sagledali ukupne podatke o ulaganjima koja su u mandatu ovog saziva županijske vlade napravljena na prostoru Čapljine, jasno bi se pokazalo da Čapljinu držimo jednim od bitnijih urbanih središta naše županije", kazao je Herceg.

Naglasio je pritom kako su razvoj i prosperitet hercegovačkog juga u samom vrhu prioriteta rada županijske vlade, a suradnju na relaciji Vlada HNŽ - Grad Čapljina ocijenio izvrsnom.

Herceg je podsjetio kako obnovu čapljinskog Doma zdravlja Vlada HNŽ-a provodi u sklopu projekta "Energetska učinkovitost u BiH", pod čijim je okriljem dosad energetski "utopljeno" više od 30 objekata na prostoru Županije, s ulaganjima od gotovo 20 milijuna maraka.

"Ovakva ulaganja siguran su put ka poboljšanju uvjeta rada i boravka u obrazovnim, zdravstvenim i drugim javnim institucijama, a stvaranje zdravog i suvremenog radnog i životnog prostora jednim je od preduvjeta stvaranja poželjnije budućnosti za naše sugrađane, prije svega naše mlade", istaknuo je Herceg.

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić uz čestitke građanima u povodu Dana Grada, istaknuo je značaj potpore viših razina vlasti lokalnim zajednicama.

"Svima od srca hvala, ali moram istaknuti Vladu HNŽ s kojom Čapljina ima izvanrednu suradnju. Stoga, zahvala Nevenku Hercegu, predsjedniku Vlade i svim ministrima u Vladi", kazao je Vidić, objavila je Vlada HNŽ-a.

Svečana proslava Dana grada Čapljine započela je polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatske slobode.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta