Stranačke aktivnosti     | 02.10.2020. 13:36 |

Saopćenje za javnost GO SDS Banja Luka

FENA Saopćenje

Svaki naš sugrađanin treba biti svjestan da će mobing, ucijene i pritisci kojem su sada izloženi zaposleni u Centru za predškolsko vaspitanje Banjaluka, stranke koje to rade, činiti i našoj djeci, ako im se ne stane u kraj, poručili su danas članovi Banjalučkog SDS na konferenciji za novinare.

Zbog niza afera koje potresaju Centar za predškolsko vaspitanje u Banjaluci, su zatražili od gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića da odmah donese odluku o razrješenju sadašnjeg rukovodstva.

„Gradske vlasti su Centar za predškolsko vaspitanje pretvorile u Centar za predizborno potkusurivanje i produkovanje skandala“, rekao je Bojan Babić, predsjednik Aktiva Mladih banjalučkog SDS.

On je istakao da na čelo ove važne institucije moraju biti postavljeni ljudi koji će prvenstveno voditi računa o interesu djece, a ne stranaka.

Podsjetio je da su međusobne optužbe dvije zaraćene socijalističke partije razotkrile kriminalan način rada njihovih kadrova u ovoj instituciji.

„Umjesto da javnost ponude rješenje problema višegodišnjeg čekanja djece na prijem u vrtiće i neuslovnog smještaja, rukovodstva ove institucije se specijalizovalo za pravljenje skandala“, kazao je Babić.

Boris Šukalo, član Izvršnog odbora GO SDS Banjaluka, je upitao kako je moguće da većina djece, da bi dobila mjesto u vrtiću moraju čekati nekoliko godina, a da se to u pojedinim slučajevima može ostvariti za svega nekoliko sedmica ili dana.

„Ja lično sam im predao zahtjeve za svoje dijete prije dvije godine, što potvrđuje papir koji držim u ruci, a kako stvari stoje čekaću još godinu ili čak i duže“, rekao je Šukalo.

Navodi da SDS zbog brojnih nelogičnosti po ovom pitanju traži od Centara da javno objavi podatke o broju zahtjeva i vrijeme čekanja za polazak u predškolske ustanove kojima upravljaju.

On je pozvao gradske i republičke vlasti da odgovore kako je moguće da u društvu koje se bori protiv bijele kuge dijete na vrtić čeka tri godine.

Govoreći o pismu radnika Centra u kojem se žale na mobing od strane direktorice Šukalo je rekao da niko nema pravo radnike primoravati da se učlanjuju u neku stranku, niti da za nju skuplja glasove i da treća lica u Centar ne smiju, niti dolaziti, a pogotovo ne vršiti pritisak na zaposlene.

„Svaki čovjek treba biti svjestan da će ovo što sada rade sa zaposlenima, ovakve stranke, raditi i našoj djeci, ako im se ne stane u kraj“, poručio je Šukalo.

Mladen Kajkut, član Glavnog odbora SDS, je pozvao Sindikat da se izjasni o tome šta se dešava u ovoj instituciji.

„Iz pisma radnika se vidi da su oni izloženi strahovitom pritisku, ucjenama i prijetnjama. Sindikat je taj koji mora da štiti prava radnika i ne smiju tolerisati ovakvu vrstu mobinga“, kazao je Kajkut.

Iz banjalučkog SDS su poručili da će, ako gradonačelnik u roku od sedam dana ne smijeni rukovodstvo Centra za predškolsko vaspitanje, pokrenuti peticiju u kojoj će biti zatraženo da se ova institucija otrgne iz kandži neodgovornih pojedinaca i stranaka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu