Bosna i Hercegovina     | 02.10.2020. 16:14 |

Marko Dedić iz Brčkog optužen za pokušaj ubojstva navijača Crvene zvezde

FENA Saopćenje

BRČKO, 2. listopada (FENA) - Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Marka Dedića (23) iz Brčkog, jednog od dvojice osumnjičenih za pokušaj ubojstva navijača FK Crvena zvezda u lipnju ove godine.

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta on je istovremeno optužen i za kaznena djela izazivanja opće opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Tužiteljstvo Distrikta optužilo je Marka Dedića zbog sumnje da su on i osoba s inicijalima N. B. na magistralnom putu M14.1 Brčko- Bijeljina, 20. lipnja oko 14.05 sati, pucnjevima iz automatskog oružja na vozila u pokretu drugog pokušali lišiti života.

Sumnja se da su se njih dvojica automobilom kojim je upravljao optuženi, u mjestu Trnjaci, približili koloni vozila s navijačima FK Crvena zvezda koja se kretala za Beograd, nakon čega je N. B. iz automatskog oružja kalašnjikov - puškomitraljez ispalio više metaka u pravcu kolone.

Uslijed toga došlo je do oštećenja na oba vozila u koloni, među kojima i do proboja puščanog zrna kroz vjetrobransko staklo zadnjeg vozila, te nanošenja tjelesnih povreda dvojici maloljetnika iz Prijedora, pri čemu je R. D. probojem metka u predjelu vratne kičme teško tjelesno ozlijeđen.

"Tužiteljstvo je u suradnji s Policijom Distrikta provelo brzu, intenzivnu i sveobuhvatnu istragu usmjerenu na neodložno procesuiranje osumnjičenih okončavši je prema Dediću podizanjem optužnice za svega dva i pol mjeseca nakon kritičnog događaja", navode iz Tužiteljstva.

Dedić je optužen za kaznena djela ubojstva u pokušaju, izazivanja opće opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, a optužnicu, kojom je istovremeno zatražilo i produženje pritvora prema optuženom zbog opasnosti od bjekstva i straha da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, Tužiteljstvo je dostavilo Osnovnom sudu gdje je u cijelosti potvrđena, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!