Ekonomija     | 03.10.2020. 09:39 |

Aluminij industrija: Zaposlena 82 radnika, priprema za početak proizvodnje

FENA Saopćenje

MOSTAR, 3. listopada (FENA) - Abraham grupa i članica grupe Aluminij industrija d.o.o. kompletirali su prvu fazu zapošljavanja bivših zaposlenika mostarskog Aluminija po potpisanom sporazumu.

Kompletiranjem prve faze zaposleno je ukupno osamdeset dva bivša zaposlenika Aluminija.

Pored njih, M.T. Abraham Group i njihova članica Aluminij industries d.o.o. zaposlili su dodatne zaposlenike na ključnim pozicijama za ostale popratne aktivnosti poduzeća koje su nužne za nesmetano provođenje plana reaktivacije i početak proizvodnje.

Trenutno je u tijeku aktivna priprema ljevaonice, kao i ostale pripreme vezane za početak proizvodnje. Proizvodna hala i oprema su u procesu servisiranja po planu reaktivacije. U tijeku su i potrebni postupci nabave kako bi se osigurao pravovremeni početak proizvodnje, priopćeno je iz Aluminij industrije.

Ranije su Feni iz Aluminij industrije kazali kako bi pogon ljevaonice trebao biti puštena u rad najkasnije 5. studenog 2020.

Podsjećamo, proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja 2019. nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog više od 400 milijuna maraka akumuliranog duga, od čega se najveći dio odnosi na potrošenu električnu energiju, a više od 900 radnika ostalo je bez posla.

U travnju ove godine M.T. Abraham grupa i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o najmu Aluminijevih pogona, a nekadašnji Aluminij sada djeluje pod imenom Aluminij industrija d.o.o.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana