Bosna i Hercegovina     | 03.10.2020. 09:51 |

Čavara otvorio Dane Tolise 2020.

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 3. listopada (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, u svojstvu visokog pokrovitelja, svečano je otvorio manifestaciju Dani Tolise 2020. koja se svojim bogatim programom, posjećenošću i kvalitetom sadržaja ističe kao jedna od najznačajnijih manifestacija te vrste u Županiji posavskoj.

"Zahvaljujem na pozivu da budem sudionikom i ovih Dana Tolise i da mogu s vama dijeliti radost ove značajne manifestacije, da mogu doći u Posavinu u kojoj uvijek osjećam posebnu radost. Volim osjetiti duh uz koji ste prošli sve teškoće kroz koje su prolazile generacije koje su vam ostavile ovu zemlju i običaje i strašni rat kroz koji ste prošli, dali žrtve kojima se ponovno poklanjam, te pozdravljam obitelji poginulih i sve naše branitelje i invalide koji su dali značajan doprinos u obrani ovih prostora", kazao je tom prigodom predsjednik Federacije BiH, priopćeno je iz njegova ureda.

Čavara je zahvalio svima onima koji su radili da štete od poplava koje su zadesile ovaj kraj bude manje te čestitao svima onima koji doprinose da puno manje obitelji razmišlja o odlasku, da stvaraju uvjete za rad, ostvaruju gospodarsku aktivnost unatoč svim problemima koje gospodarstvenici imaju u ovom vremenu.

Nakon prigodnog obraćanja, uime Organizacijskog odbora i u znak zahvale za dugogodišnju potporu, predsjedniku Federacije BiH dodijeljena je povelja o proglašenju počasnim građaninom Tolise.

Uz predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru, nazočnima su se obratili i predsjednik Vlade Županije posavske Đuro Topić, načelnik općine Orašje Stanko Vincetić, gvardijan toliškog Franjevačkog samostana fra Mario Jurić, a uime organizatora nazočne je pozdravio predsjednik zaklade "Terra Tolis" Daniel Dominković.

Na večeri otvorenja upriličena je i dodjela književne nagrade "Fra Martin Nedić", a dobitnik je Pero Pavlović za zbirku pjesama "Križ, tvoj štit". U glazbenom dijelu večeri nastupili su Tea Dominković i Magdalena Arlović, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'