Bosna i Hercegovina     | 03.10.2020. 16:19 |

Radionice za studente širom BiH u povodu 25. godišnjice Daytona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Organizacija „East West Bridge u BiH", 
sa svojim renomiranim članstvom-ekspertima, stručnjacima, profesorima, doktorima nauka, istaknutim studentima i bivšim BH ambasadorima, realizira u periodu oktobar-decembar 2020. godine projekt “Harnessing the Power of Collaboration” – „Korištenje snage saradnje“.

Projekt se implementira u saradnji s Ambasaom SAD-a u BiH.

 
Kako pojašnjavau iz ove organizacije, povodom 25. godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, EWB BIH organizuje tematske radionice na univerzitetima širom BiH u sedam gradova (Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Bijeljina, Brčko, Mostar i Jajce).

- Podučavamo istaknute studente pregovaračkim procesima, vještinama diplomatije, potencijalima saradnje, izgradnji mira i budućnosti naše zemlje.
Od istaknutih studenata sa ovih šest univerziteta očekivaćemo ​​da odgovore na specifične zadatke i usklade svoje stavove o potrebnim koracima koje će naša zemlja morati poduzeti kako bi osigurala znatno bolji životni standard i trajni mir u regiji - navode organizatori.

Ove radionice na univerzitetima se odvijaju povodom 25. godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je donio mir u BiH. Ali, nakon 25 godina bez ikakvih vidljivih pomaka naprijed ka boljem životnom standardu građana, postavlja se pitanje je li vrijeme za novu i funkcionalniju državnu strukturu koja će omogućiti dugo očekivane reforme.

- Završna napredna radionica simbolično će se održati u kulturno-istorijski posebnom gradu Jajcu od 20. do 22 novembra, gdje ćemo sa najboljim studentima sa šest BH univerziteta i našim stručnjacima i ekspertima iz organizacije East West Bridge u BiH zajedničkim konsezusom donijeti zaključke i „Deklaraciju o budućnosti Bosne i Hercegovine“ - saopćeno je.

Predavači i tim eksperata i stručnjaka ovog projekta su: Igor Davidović, Jakob Finci, Draško Aćimović, Lamija Tanović, Esad Bajtal, Zlatko Hadžidedić i drugi.
Projekt koordinator i moderator je Robert Jovanović, Damjan Jugović projekt savjetnik i asistent.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo