Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Srpske demokratske stranke (SDS)

Saopćenje

Šarović: Činimo prave poteze da Srbi u Mostaru dobiju svoje autentične predstavnike

Ovo je važan trenutak za Mostarce i čini mi se da činimo prave poteze kako bi Srbi u Mostaru dobili svoje autentične predstavnike. SDS i SNSD širom Republike Srpske treba da budu konkurenti jedni drugima ali u Mostaru treba da budemo zajedno jer će to biti na dobro Mostara i naše zajednice u Mostaru – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović nakon današnjeg sastanka sa Izboornim štabom i kandidatima liste „Ostajete ovdje – zajedno za naš Mostar“.

„U Mostaru se osjeti srpsko zajedništvo. Zahvaljujem se svima koji daju doprinos na ostvarivanju zajedničkog interesa, a to je povratak Srba u Mostar. Posebno se zahvaljujem Srpskoj pravoslavnoj crkvi“ – istakao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

On je kazao da se ovim sporazumom omogućuje da autentični predstavnici Srba kreiraju razvoj i viziju Mostara.

„Siguran sam da će se to desiti. Imamo sjajne kandidate i vidim da se zajedništvo Srba u Mostaru neće se samo završiti sa ovim izborima. Uvjeren sam da će ako budemo tako nastupali u Mostaru biti sve više Srba u ovom grada i njihova prava biće sve veća“ – zaključio je Šarović.

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.