Stranačke aktivnosti     | 04.10.2020. 16:13 |

Saopćenje za javnost Srpske demokratske stranke (SDS)

FENA Saopćenje

Šarović: Činimo prave poteze da Srbi u Mostaru dobiju svoje autentične predstavnike

Ovo je važan trenutak za Mostarce i čini mi se da činimo prave poteze kako bi Srbi u Mostaru dobili svoje autentične predstavnike. SDS i SNSD širom Republike Srpske treba da budu konkurenti jedni drugima ali u Mostaru treba da budemo zajedno jer će to biti na dobro Mostara i naše zajednice u Mostaru – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović nakon današnjeg sastanka sa Izboornim štabom i kandidatima liste „Ostajete ovdje – zajedno za naš Mostar“.

„U Mostaru se osjeti srpsko zajedništvo. Zahvaljujem se svima koji daju doprinos na ostvarivanju zajedničkog interesa, a to je povratak Srba u Mostar. Posebno se zahvaljujem Srpskoj pravoslavnoj crkvi“ – istakao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

On je kazao da se ovim sporazumom omogućuje da autentični predstavnici Srba kreiraju razvoj i viziju Mostara.

„Siguran sam da će se to desiti. Imamo sjajne kandidate i vidim da se zajedništvo Srba u Mostaru neće se samo završiti sa ovim izborima. Uvjeren sam da će ako budemo tako nastupali u Mostaru biti sve više Srba u ovom grada i njihova prava biće sve veća“ – zaključio je Šarović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana