Bosna i Hercegovina     | 05.10.2020. 13:27 |

'Dječija nedjelja' bez javnih manifestacija, ali uz finansijsku podršku djeci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5.oktobra (FENA) – Manifestacija "Dječija nedjelja" danas je svečano otvorena ali u cilju zaštite građana Kantona Sarajevo, od 5. do 11. oktobra bit će obilježena bez održavanja javnih manifestacija.

Umjesto toga, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS će pružiti finansijsku podršku djeci koja su ostvarila smještaj u hraniteljske porodice i djeci sa invaliditetom iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Jasna Agić navela je da će aktivnosti biti realizirane putem JU “Kantonalni centar za socijalni rad” i Koordinacionog odbora osoba sa invaliditetom u KS.

- U okviru obilježavanja ‘Dječije nedjelje’ Ministarstvo će podržati i mentorski program za socijalno uključivanje djece u riziku pod nazivom 'Stariji brat, starija sestra', kroz dodjelu donacije Udruženju za prevenciju ovisnosti 'Narko Ne'. Početak ‘Dječije nedjelje’ obilježila bih porukom: 'Sreća svijeta je u očima djeteta', jer budućnost i temelj našeg društva je upravo u dječijoj sreći - rekla je ministrica Agić.

Predsjednik Koordinacionog odbora Udruženja osoba sa invaliditetom KS Fikret Zuko zahvalio je Vladi KS i resornom Ministarstvu na podršci, posebno zbog činjenice jer je veliki broj djece član njihovih udruženja.

Također je i šef Službe za hraniteljstvo Kantonalnog centra za socijalni rad Enes Šabić naveo da na evidenciji trenutno imaju 64 djece smještene u hraniteljske porodice, a kojima će se u okviru obilježavanja “Dječije nedjelje” pružiti finansijska podrška od resornog ministarstva, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu