Bosna i Hercegovina     | 05.10.2020. 15:08 |

Odvojeni susreti ministra Cikotića s Kavalec i Nederom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5.oktobra (FENA) – Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić imao je danas u Sarajevu odvojene sastanke sa šeficom Misije OSCE-a u BiH ambasadoricom Kathleen Kavalec, te stalnom predstavnicom UNDP-a BiH Stelianom Nederom.

Glavna tema razgovora s ambasadoricom Kavalec bila je aktuelna sigurnosna situacija s posebnim naglaskom na migrantsku krizu u BiH.

Ministar Cikotić je uz prezentiranje mjera koje se poduzimaju u cilju efikasnijeg upravljanja migrantskom krizom, borbe protiv ilegalnih migracija i krijumčarenja ljudi, naglasio da trenutno veliki izazov pred nadolazeću zimu predstavlja i humanitarno zbrinjavanje migranata i smanjenje pritiska na lokalne zajednice.

Također, razgovarano je i o saradnji Ministarstva sigurnosti i OSCE-a u oblasti syber sigurnosti.

Tokom susreta sa stalnom predstavnicom UNDP-a BiH Stelianom Nederom, istaknuta je veoma uspješna dosadašnja saradnja, koja je vidljiva kroz brojne realizirane zajedničke projekte.

Poseban fokus je bio na saradnji u oblasti suzbijanja zloupotreba malog oružja i lakog naoružanja, te je konstatirano da će se nastaviti intenzivna saradnja u toj oblasti, koja je ocijenjena veoma važnom za povećanje sigurnosti građana, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana