Stranačke aktivnosti     | 05.10.2020. 15:02 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Svjetski dan učitelja treba se podigne nivo podrške učiteljima širom svijeta, jer oni su ti koji ispunjavaju potrebe današnjih a ispunjavaće potrebe i budućih generacija – istakla je Vesna Adamović, predsjednica Aktiva žena SDS u čestitci povodom Svjetskog dana učitelja.

„Učitelji su most između sadašnjosti i budućnosti. Prolaskom kroz školovanje, učitelj se nosi kao uspomena na drugog roditelja. Žene SDS-a svjesne uloge koju učitelji nose, ne samo za obrazovanje, već stvaranje i oblikovanje ličnosti u svim generacijama, pridružuju se čestitkama za ovaj dan“ – poručila je predsjednica Aktiva žena SDS.

On je istakla da SDS na ovaj dan, želi još jednom da naglasi koliki je društveni doprinos svakog učitelja ponaosob.

„Posebno u ovim okolnostima globalne epidemije izazvane virusom Kovid 19 učitelji i ostali prosvjetni radnici su opterećeni više nego uobičajeno. Da bi i u ovim okolnostima nastavni proces funkcionisao na korist i djece i roditelja, i dalje smatramo da se projekat elektronskog dnevnika u školama treba prolongirati za neka bolja vremena“ – naglasila je Vesna Adamović.

„Čuvajući učitelje, čuvamo naše društvo, jer su oni poslije roditelja prvi u ljestvici koji oblikuju budućnost naše države. Srećan dan svim učiteljima u Republici Srpskoj!“ – stoji u čestitci predsjednice Aktiva žena SDS.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'