Bosna i Hercegovina     | 05.10.2020. 15:02 |

Za vikend banjalučki policajci izvršili raciju 31 ugostiteljskog objekta

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 5. oktobra (FENA) - Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka tokom proteklog vikenda izvršili su raciju u 31 ugostiteljskom objektu.

Tom prilikom u četiri ugostiteljska objekta na području opštine Laktaši utvrđene su nepravilnosti u pogledu prekršene odredbe Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Upustva instituta za javno zdravstvo RS i Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, te shodno tome slijedi izricanje sankcija od nadležnih organa.

Na području grada Banja Luka u tri ugostiteljska objekta evidentirana su tri krivična djela koje se odnosi na nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije. Policijski službenici Policijske stanice Banja Luka Centar i Jedinice žandarmerije MUP-a RS su u jednom objektu zatekli 120 osoba, u drugom 170 i u trećem ugostiteljskom objektu 132 lica.

Obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji se izjasnio da se u sva tri slučaja radi o krivičnom djelu "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“, saopćeno je iz MUP-a RS.

Takođe, u jednom od ugostiteljskih objekata pronađeno je i oduzeto 0,83 grama bjele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain i jedna tableta koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ekstazi.

Prilikom izvršenja operativno-taktičke radnje racije sankcionisano je 19 osoba zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru, navode iz MUP-a RS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo