Bosna i Hercegovina     | 05.10.2020. 16:01 |

Predsjedništvo NSRS razgovaralo o primjeni i tumačenju novog Poslovnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. oktobra (FENA) - Predsjedništvo Narodne skupštine Republike Srpske, u proširenom sastavu, danas je razgovaralo o primjeni i tumačenju novog Poslovnika Narodne skupštine u slučajevima u kojima su se u toku same sjednice javljale određene dileme.

Cilj današnjeg sastanka kojem su, osim predsjednika, potpredsjednika i generalnog sekretara Narodne skupštine, prisustvovali i predsjednik i zamjenik predsjednika Zakonodavnog odbora, Dušica Šolaja i Ivanka Marković, bio je primjena i tumačenje Poslovnika, kako bi svi predsjedavajući plenarnom sjednicom imali isti pristup u vođenju sjednica i isti odnos prema svim narodnim poslanicima.

Predsjednik i potpredsjednici Narodne skupštine iznijeli su stavove i dileme kada je riječ o primjeni Poslovnika i usaglasili djelovanja po pojedinim članovima.

Usaglašeni su kriteriji kod redoslijeda prijavljivanja, kao i obaveze da poslanici koji nisu u plenarnoj sali izvlače kartice iz sistema koji evidentira prisustvo na sjednici.

Sjednici, sazvanoj na poziv predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića, prisustvovali su svi potpredsjednici parlamenta: Željka Stojičić, Sonja Karadžić Jovičević, Milan Petković i Denis Šulić, saopćeno je iz te institucije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom