Bosna i Hercegovina     | 05.10.2020. 16:18 |

Inzko i slovački ministar Korčok o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. oktobra (FENA) - Visoki predstavnik Valentin Inzko danas je održao sastanak putem video linka sa slovačkim ministrom vanjskih i evropskih poslova Ivanom Korčokom.

Visoki predstavnik je informirao ministra Korčoka o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a posebno u svjetlu pandemije koronavirusa, predstojećih lokalnih izbora u novembru, situacije sa migrantskom krizom te trenutnog statusa u vezi sa provedbom Daytonskog mirovnog sporazuma, saopćeno je iz OHR-a.

- Ono što građanima treba i što žele jesu konkretna rješenja za njihove svakodnevne probleme. Oni žude za političkom stabilnošću i pozitivnim perspektivama. Političari bi trebali raditi na pronalaženju rješenja za ove probleme, izradi planova i promoviranju aktivnosti usmjerenih prema budućnosti. Prije svega, građani bi pozdravili jačanje vladavine prava i stvaranje adekvatnog zakonskog okvira za veću transparentnost javnog sektora - rekao je visoki predstavnik.

On je zahvalio ministru Korčoku za podršku koju Slovačka pruža sveukupnom prosperitetu Bosne i Hercegovine i stalnim naporima Slovačke i međunarodne zajednice.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije