Bosna i Hercegovina     | 06.10.2020. 12:10 |

Izaslanstvo MO i OSBiH posjetilo Ministarstvo obrane Republike Hrvatske

FENA Saopćenje

SARAJEVO/ZAGREB, 6. oktobra (FENA) - Izaslanstvo Ministarstva obrane (MO) i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) boravilo je 4. i 5. oktobra u službenom posjetu Ministarstvu obrane Republike Hrvatske (MORH), saopćeno je iz Ministarstva obrane BiH u Sarajevu.

Bh. izaslanstvo predvodili su zamjenik ministra obrane za politiku i planove Mijo Krešić i zamjenik načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH za operacije, general-bojnik Ivica Jerkić.

U sjedištu MORH-a u Zagrebu, izaslanstvo iz BiH u ponedjeljak je razgovaralo s državnim tajnikom u MORH-u Zdravkom Jakopom i zamjenikom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general-pukovnikom Sinišom Jurkovićem.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo vojnom bilateralnom suradnjom BiH i RH, a posebno je naglašen značaj obrazovanja bosanskohercegovačkih polaznika vojnih škola na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman".

Razgovarano je o zajedničkom sudjelovanju u regionalnim inicijativama.

Krešić i Jerkić izrazili su zahvalnost zbog činjenice da Republika Hrvatske podupire reforme u BiH usmjerene postizanju pune jednakosti triju konstitutivnih naroda.

- Čvrsto se nadamo da će unatoč svim preprekama biti ispunjeni preduvjeti da BiH ostvari status kandidata za članstvo u EU. Hrvatska pozdravlja i suradnju BiH s NATO-om, kao i ostvareni napredak u provedbi Programa reformi BiH na području sigurnosti i obrane - rekao je državni tajnik Jakop.

U toku službenog posjeta Republici Hrvatskoj, izaslanstvo iz Bosne i Hercegovine u nedjelju je nazočilo i vojnom hodočašću u nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici, gdje su se susreli s ministrom obrane RH Marijom Banožićem, a posjetili su i bosanskohercegovačke polaznike na Hrvatskom vojnom učilištu u Zagrebu.

U hodočašću u Mariji Bistrici sudjelovao je i nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom