Bosna i Hercegovina     | 06.10.2020. 12:31 |

Nije podržana inicijativa za osnivanje istražne komisije za pitanje migracija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. oktobra (FENA) - Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost BiH primila je k znanju Izvještaj s održane pregledne konferencije o temi "Zakonodavni okvir, aktuelno stanje i planovi institucija BiH u oblasti odbrane i bezbjednosti" s prijedlogom zaključaka.

Zajednička komisija nije podržala poslaničku inicijativu Zlatana Begića da se zaduži Vijeće ministara BiH, nadležna ministarstva u Vijeću ministara i druge nadležne institucije da, u saradnji s nadležnim u Graničnoj policiji BiH, obezbijede potrebna finansijska sredstva, te provedu zakonske procedure neophodne za angažman/zapošljavanje nedostajućeg, odnosno potrebnog broja pripadnika Granične policije BiH, te adekvatno opremanje potrebnim materijalno-tehničkim sredstvima, a s ciljem adekvatnog odgovora na probleme proizašle iz migrantske krize.

Također, nije podržana Begićeva inicijativa za osnivanje Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za pitanje migrantske krize, koja bi utvrdila činjenice i prikupila relevantne informacije u vezi s migrantskom krizom, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana