Stranačke aktivnosti     | 06.10.2020. 14:02 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Organizacija "Žene SDA Kantona Sarajevo" je u mjesecu septembru realizirala projekat edukacije i pripreme članica, koje su kandidatkinje za Lokalne izbore 2020. godine. Edukaciju je pohađalo više od stotinu članica ove organizacije, iz devet općina u Kantonu Sarajevo.

Kako je veliki broj kandidatkinja na listama za Općinsko vijeće u Kantonu Sarajevo, kandidovan po prvi put, edukatori su se fokusirali na segmente dobrog javnog nastupa i uspješne internet kampanje.

Osim predavača na edukacijama su prisustvovali i kandidati za nečelnike, predsjednici općinskih organizacija SDA, kao i gradonačelnik Grada Sarajeva, Abdulah Skaka. Podijelili su svoja iskustva sa kandidatkinjama, kako bi ih motivisali da što bolje i kvalitetnije predstave sebe u kampanji koja slijedi.

Edina Gabela, predsjednica Organizacije "Žene SDA Kantona Sarajevo" izrazila je zadovoljstvo prisustvom velikog broja vrlo obrazovanih i aktivnih žena članica Stranke demokratrske akcije. Gabela je istakla, kako žene trebaju biti složne, ujedinjene i podrška jedna drugoj u kampanji koja nije nimalo bezazlena. Izrazila je i želju da što veći broj žena bude izabran na predstojećim Lokalnim izborima, kako bi dale svoj doprinos općinama u kojima su kandidovane.
U organizaciji edukacije, pored predsjednice Organizacije "Žene SDA Kantona Sarajevo" Edine Gabele, učestvovale su i potpredsjednice Amela Divović, Meliha Redžić, sekretarka Nejra Džanko, kao i predsjednice općinskih organizacija. Ispred OO Novi Grad  Elza Gaković, Ilidže Emira Marić-Jašarević, Novo Sarajevo Ernela Eminović, Hadžići Alma Ejubović,Trnovo Emina Mehmedagić, Ilijaš Alma Omerović, Stari Grad Halima Moćević, Centar Lejla Khattab i ispred Vogošće Sabiha Salčin.

Edukacija je organizirana uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje su preporučene od nadležnih institucija.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo