Bosna i Hercegovina     | 06.10.2020. 14:20 |

Konferencija povodom poništavanja okolišne dozvole za gradnju dvije MHE na Buni

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. listopada (FENA) - Ekološka udruga "Majski cvijet" i predstavnici lokalne zajednice Buna održat će konferenciju za medije u srijedu, 7. listopada, u Centru za kulturu Mostar s početkom u 10 sati na kojoj će riječi biti o presudi Kantonalnog suda u Sarajevu koji je poništio okolišnu dozvola koju je Federalno ministarstvo okoliša i turizma izdalo za gradnju dviju mini hidroelektrana na Bunskim kanalima.

Ekološka udruga "Majski cvijet" zajedno s lokalnom zajednicom vodi višegodišnju pravnu borbu protiv povrede procedura na lokalnoj, županijskoj i federalnoj razini prilikom usvajanja prostornog plana Grada Mostara te izdavanja dokumentacije za izgradnju mHE Buna 1 i mHE Buna 2.

Kantonalni sud u Sarajevu presudio je da se postupak izdavanja okolišne dozvole mora ponovno provesti zbog neregularnosti u izdavanju i zanemarivanju činjenica koje su isticale udruga "Majski cvijet" i Omladinski klub "Novi val", priopćeno je iz navedenih udruga.

Predstavnicima medije na konferenciji za novinare obratit će se Oliver Arapović iz udruge "Majski cvijet" i Adnan Đuliman iz "Novog vala".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'