Bosna i Hercegovina     | 06.10.2020. 14:32 |

U Općini Centar obilježen Svjetski dan učitelja i prosvjetnih radnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6.oktobra (FENA) - U Općini Centar danas je, povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja i prosvjetnih radnika, upriličen prijem za direktore svih osnovnih škola sa područja te općine i najbolje nastavnike koje su odabrala naučno-nastavnička vijeća.

Riječi dobrodošlice kao i čestitku povodom Svjetskog dana učitelja i prosvjetnih radnika uputila je predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, saopćeno je iz Općine Centar.

- Čestitam vam na vrijednom trudu, radu i zalaganju kroz vaš višegodišnji profesionalni angažman, a naročito u ovom teškom vremenu kada se suočavamo sa izazovima usljed pandemije korona virusa - istakla je.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je čestitao međunarodni praznik učiteljima i nastavnicima naglasivši da je njihova uloga u društvu nemjerljiva i da zaslužuju veliko poštovanje.

- Vi radite težak i odgovoran posao i na tome vam čestitam. Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet, rekao je Nelson Mendela. Iz njegovih riječi može se naslutiti kolika je vaša uloga u našem društvu, koliko breme nosite i kakva je odgovornost na vama - istaknuo je Ajnadžić.

Svjetski dan učitelja i prosvjetnih radnika je prilika da se pokaže da je rad učitelja i prosvjetnih radnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'