Bosna i Hercegovina     | 06.10.2020. 19:28 |

Turković primila u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. oktobra (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković primila je u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Hanija Abdullaha Mominaha.

Sagovornici su ocijenili da Bosna i Hercegovina i Saudijska Arabija njeguju dobre prijateljske odnose i izrazili nadu da će se bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije nastaviti razvijati na obostranu korist dviju zemalja.

Ambasador Mominah se zahvalio ministrici Turković i Ministarstvu vanjskih poslova BiH na gostoprimstvu i dobroj saradnji tokom njegovog petogodišnjeg mandata. Istakavši važnost razmjena posjeta na visokom nivou, ambasador Mominah je podsjetio na poziv saudijskog ministra vanjskih poslova princa Faisala bin Farhana Al Sauda upućen ministrici Turković da posjeti Saudijsku Arabiju, te izrazio nadu da će se ova posjeta uskoro realizirati.

Tokom razgovora, ukazano je na potrebu intenziviranja rada na zaključivanju međudržavnih sporazuma u različitim oblastima. U tom kontekstu, naročito je iskazana zainteresiranost obje strane da se što prije usaglasi i potpiše Sporazum između Vijeća ministara BiH i Komiteta za upravljanje diplomatskim kvartom u Rijadu.

U nastavku je razgovarano i o mogućnostima pojednostavljenja viznog režima između Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije, za što postoji obostrani interes.

Ministrica Turković se zahvalila saudijskom ambasadoru na svemu što je u toku mandata učinio na planu razvoja bilateralnih odnosa između dvije zemlje, te mu poželila sve najbolje u nastavku diplomatske karijere, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!