Sport     | 07.10.2020. 13:38 |

Ministarstvo kulture i sporta KS pokrovitelj inkluzivnog plivačkog mitinga

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, na čelu sa ministrom Kenanom Alikadićem, prihvatilo je pokroviteljstvo inkluzivnog plivačkog mitinga “(Re)start 2020”.

Simboličan naziv mitinga označava novi početak bosanskohercegovačkog plivanja, koje je kao i ostali sportovi zaustavljeno početkom godine, zbog koronakrize.

Prvo plivačko takmičenje u postpandemijskom periodu u Bosni i Hercegovini bit će održano na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu 17. oktobra, a Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo odobrilo je pokrivanje troškova kotizacija za sve učenike.

Organizatori su Plivački klub "Spid" i Plivački klub "Sport time", čiju su čelnici Amel Kapo i Evelin Avdić danas održali radni sastanak sa ministrom Alikadićem. 

Organizatori su upoznali resornog ministra sa tehničkim elementima mitinga koji će imati inkluzivni karakter, uz nastup paraplivača i plivača iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. 

Ministar Alikadić je dao punu podršku održavanju ove sportske smotre na kojoj će zbog novonastale situacije izazvane pandemijom koronavirusa biti provedene i poštovane sve stroge epidemiološke mjere.

U skladu sa propisanim mjerama takmičari će biti razvrstani u tri grupe.

Miting će biti održan bez gledalaca., saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta