Bosna i Hercegovina     | 07.10.2020. 17:51 |

Marinković-Lepić: Izvještaj Evropske unije daje stvarni prikaz stanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirjana Marinković-Lepić je, povodom Izvještaja Evropske unije o Bosni i Hercegovini u kojem je konstatovano da je naša zemlja na putu ka sticanju kandidatskog statusa ostvarila ograničen ili nikakav napredak, izjavila da Izvještaj Evropske unije daje stvarni prikaz stanja u pogledu ispunjavanja uslova za kandidatski status.

- Svi pokušaji da se krene s mrtve tačke i evropskim putem su propali voljom vladajuće većine. Kad je riječ o državnom nivou vlasti, Vijeće ministara je u zakonodavnu proceduru uputilo samo četiri zakonska propisa, a predsjedavajući je priznao da se ministri ne mogu dogovoriti o mnogo čemu, te se onda nameće i pitanje legitimiteta vladajuće većine - navela je Marinković-Lepić u pisanoj izjavi za medije.  

Dodala je da najviši predstavnici vlasti jedno govore građanima i evropskim zvaničnicima, a drugo rade. To ih, dodaje ona, diskreditira kao ozbiljne pregovarače na putu EU integracija.

- Ne samo da na tom polju ništa ne rade, već je jasno i da pokušaje napretka na tom putu opstruiraju - navodi Marinković-Lepić, saopćeno je iz Naše stranke.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta