Bosna i Hercegovina     | 07.10.2020. 19:10 |

Mikulić posjetio Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Zoran Mikulić, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, posjetio je danas Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, povodom 27. godišnjice te ustanove.

Mikulić se zahvalio na pozivu i uručenoj zahvalnici za poseban doprinos razvoju Fakulteta, te domaćinima zaželio uspješan rad u predstojećem periodu, saopćeno je iz Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA.

Dekan Fakulteta prof. dr. Jasmin Ahić i njegovi saradnici, prodekanesa za nauku prof. dr. Lada Sadiković, prodekanesa za finansije Dina Bajraktarević Pajević, koordinatorica za međunarodnu saradnju prof. dr. Marija Lučić-Ćatić i prodekan za nastavu prof. dr. Admir Hadžikadunić, upoznali su uvaženog gosta s aktivnostima Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i razgovarali o ulozi akademske zajednice u očuvanju mira i sigurnosti države.

Također, razgovarano je o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine i predstojećim integracionim koracima NATO procesa, te saradnji akademske zajednice i izvršne vlasti Bosne i Hercegovine.

Poručeno je da će Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije dati svoj maksimalan doprinos u akademskom i istraživačkom smislu da Bosna i Hercegovina kao država bude nezavisna, suverena i jaka zemlja koja će se nositi sa sigurnosnim izazovima u regionu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana