Sport     | 08.10.2020. 09:09 |

Rukometaši Krivaje slavili minimalnu pobjedu nad Slogom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Rukometaši Krivaje u prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, na domaćem terenu, savladali su ekipu Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, sa minimalnih 25:24 (13:13).

Domaći rukometaši bolje su ušli u susret. Nakon dvije početne greške, raspoloženi Abdurahmanović i Salkić, doveli su Krivaju na plus tri gola prednosti u četvrtoj minuti susreta 3:1. Sve do sredine prvog dijela ekipa Krivaje uspjevala je sačuvati prednost, kada gosti serijom 0:3 dolaze do poravnanja rezultata 7:7.

Nekoliko minuta kasnije, tačnije u 20. minuti, gosti dolaze i do preokreta te prvog vodstva u susretu 9:10. Domaćini se ubrzo vraćaju i u 26. minuti ponovo imaju plus dva gola 13:11. Do kraja prvog dijela, gosti pogodcima Amera Dedića  i Radovana Uljarevića  dolaze do poravnanja pa se na pauzu odlazi kod rezultata 13:13.

Početkom drugog dijela dosta bolja igra rukometaša Sloge, koji su do 41. minute bili na plus tri gola prednosti, kod rezultata 16:19. Nakon minute odmora koju je tražio trener domaće ekipe Adnan Đerzić, domaćini su konsolidovali redove te serijom 8:1, dolaze  prvi put na plus četiri gola prednosti, u 55. minut kod rezultata 24:20. Sjajni Anes Halebić ekipu Sloge vratio je u susret.

Pola minute prije kraja Krivaja je imala plus jedan 25:24, a gosti napad za remi. Ipak Sloga ne uspijeva realizovati napad, te na semaforu ostaje konačnih 25:24.

Krivaju su do pobjede vodili Sedžad Abdurahmanović  i Ismir Salkić sa po šest postignutih pogodaka, dok su po tri dodali Eldar Mehić i Adin Faljić. 

Na drugoj strani sjajni su bili Anes Halebić sa devet te Goran Biljaka sa sedam postignutih pogodaka. Odličan je bio i golman gostujuće ekipe Alen Čaber, koji je u ključnim trenucima susreta održavao rezultatski priključak Sloge.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana