Bosna i Hercegovina     | 08.10.2020. 09:12 |

Pronađena nepoznata naprava ispred Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Službenici sudske policije Federacije BiH - Odjeljenja sudske policije u Kantonu Sarajevo su sinoć oko 23.00 sata u ulici Šenoina, Općina Centar Sarajevo, pronašli nepoznatu napravu koja svojim izgledom asocira na eksplozivno sredstvo u obliku ručne bombe. 

Predmetna naprava je pronađena u neposrednoj blizini službenih vozila Sudske policije Federacije BiH koja su parkirana na parking prostoru ispred zgrade Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu, i to na mjestu kojim prolaze građani te su odmah poduzete mjere i radnje sa ciljem osiguranja mjesta događaja, evakuisanja rizičnog područja i dokumentovanja događaja. 

O navedenom događaju je odmah obaviještenja Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo čiji pripadnici KDZ tima su izašli na mjesto događaja i u skladu sa uputama dežurnog tužitelja Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uklonili nepoznatu napravu radi vještačenja i poduzimanja daljnjih potrebnih mjera i radnji. 

Sa ciljem sprečavanja eventualnih neželjenih događaja i posljedica tokom noći je izvršen i KDZ pregled svih službenih vozila Sudske policije Federacije BiH i pravosudnih institucija parkiranih na navedenom parking prostoru, kao i vanjskog dijela zgrade Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu, saopćeno je iz Sudske policije FBiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana