Bosna i Hercegovina     | 08.10.2020. 13:14 |

Kadrovska rješenja Vlade FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. listopada (FENA) - Za sudjelovanje u radu i odlučivanju na skupštinama gospodarskih društava, Vlada FBiH danas je opunomoćila Darku Pranjića (BH - Gas d.o.o. Sarajevo), Stipu Buljana (UNIS-GROUP d.o.o. Ilidža), Renata Škrobu (JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar) i Irmu Memić (BH Telecom d.d. Sarajevo).

Nakon završene natječajne procedure, Vlada FBiH dala je prethodnu suglasnost Nadzornom odboru JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za razrješenje vršitelja dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove - člana Uprave ovog društva. Također je dana prethodna suglasnost ovom nadzornom odboru za imenovanju Nijaz Hadžikadunić za izvršnog direktora za tehničke poslove - člana Uprave Društva JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, na vremenski period do isteka mandata ostalim članovima Uprave.

Danas su donesene odluke o raspisivanju javnog konkursa i o utvrđivanju kriterija za izbor i nominiranje za imenovanje članova Nadzornog odbora BH Telecoma d.d. Sarajevo. Utvrđen je i tekst tog javnog konkursa.

Vlada FBiH donijela je i odluke o utvrđivanju kriterija i o raspisivanju javnog konkursa za izbor predsjednika i članova Nadzornog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, te utvrdila tekst javnog konkursa.

Vlada FBiH je zadužila Federalno ministarstvo rada i socijalne politike da joj, u što kraćem roku, pripremi prijedloge akata potrebnih za provođenje procedure izbora direktora i članova Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Danas je dana suglasnost da mjeriteljske potrebe Federacije BiH Savjetu za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine zastupaju Mustafa Musić, Džemail Ćibo, Mile Međugorac i Miroslav Nikolić.

Prethodne suglasnosti dane su i za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora Ceste d.d. Mostar, zbog isteka mandata, kao i za imenovanje Krešimira Šaravanje, Ivana Šimunovića, Josipa Vrdoljaka i Žarka Šantića za vršitelje ovih dužnosti do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana