Bosna i Hercegovina     | 08.10.2020. 14:55 |

Lučić: Stanje u povratničkom naselju Ortiješ zabrinjavajuće

FENA Denis Leko

MOSTAR, 8. listopada (FENA) - Stanje u povratničkom naselju Ortiješ pored Mostara je zabrinjavajuće jer ima dosta povratnika, a ne radi se na obnovi kuća, kazao je ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić prilikom posjeta navedenom naselju.

Naime, ministar se u četvrtak u Društvenom domu u Ortiješu sastao s predsjednikom Sabora i predsjedavajućim Savjeta Koordinacije Srba Mostar, rukovoditeljem Kancelarije Republike Srpske u Mostaru, predstavnicima gradskih odbora SNSD-a i SDS-a i Srpske pravoslavne crkve koji su ga, kako kaže, upoznali sa stanjem u ovom naselju.

- Rekli su mi da je prethodnih godina bila opstrukcija, odnosno tko god je od sprskih povratnika predao zahtjev za obnovu kuće bio je odbijen, a ja ću se u narednom periodu boriti za te zahtjeve kako bi se krenulo s obnavljanjem kuća, a i vodoopskrbom. Kroz projekte koji su trenutno aktivni pokušat ću osigurati da povratnička naselja nakon 25 godina imaju bar osnovne uvjete za život - kazao je Lučić.

Dodao je kako je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice prije nekoliko dana objavilo javni poziv vezan za infrastrukturne radove u povratničkim naseljima.

- Radi se o asfaltiranju puteva, vodovodnoj mreži, elektrifikaciji, kanalizaciji i pomoći vjerskim objektima, a ovo se ne odnosi na jedno precizirano, nego na sva povratnička naselja, i srpska, bošnjačka i hrvatska. Nadam se da ćemo imati sva tri konstitutivna naroda, a naše zajedničko mišljenje i cilj je osigurati što kvalitetniji život povratnicima - istaknuo je ministar Lučić.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'