Bosna i Hercegovina     | 08.10.2020. 16:18 |

Cikotić i Nelson o sigurnosnim izazovima i aktuelnoj sigurnosnoj situaciji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Ericom Nelsonom.

Razgovarano je o nastavku saradnje između BiH i SAD u oblasti borbe protiv terorizma, organiziranog kriminala i korupcije.

Istovremeno, razgovarano je o ukupnoj sposobnosti sistema sigurnosti BiH da odgovori na sigurnosne izazove unutar državnih granica, a BiH učinio što kredibilnijim partnerom u međunardnim mehanizmima sigurnosti.

Također, ukazano je na važnost provođenja obaveza u oblasti borbe protiv trgovine ljudima.

Ministar Cikotić je iskazao opredjeljenost Ministarstva sigurnosti BiH za puni doprinos i podršku drugim institucijama u cilju provođenje svih obaveza iz Strategije za borbu protiv trgovine ljudima, od čega zavisi i nastavak pomoći Vlade SAD, uključujući vojnu pomoć i pomoć USAID-a.

Ministar Cikotić upoznao je ambasadora Nelsona s trenutnom sigurnosnom situacijom u BiH, te problemima koji se odnose na rješavanje migrantske krize, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'