Bosna i Hercegovina     | 08.10.2020. 17:38 |

Studenti mostarskog univerziteta traže adekvatan nastavni proces

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. listopada (FENA) - Unija studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru pozdravila je u četvrtak usvajanje Odluke Senata Univerziteta o početku i realizaciji nastave za akademsku2020./2021. godinu kojom se prednost daje klasičnom modelu nastave "u učionici" dok je ostavljena mogućnost i organizacije online nastave, uz konsultacije i dogovor fakulteta, predmetnog profesora i predstavnika studenata podređene godine studija.

Iz Unije studenata navode kako studenti spomenutog univerziteta traže i zaslužuju adekvatan nastavni proces za što uredno i redovitno plaćaju školarine te da su se uprave fakulteta dužne konzultirati i s predstavnicima studenata te uvažiti njihovo mišljenje i, kako navode, poštovati stav većine studenata zbog kojih visokoškolske uistanove i postoje.

"Razumijevajući situaciju u vezi s epidemijom koronavirusa i činjenicu kako i među studentima i nastavnim osobljem ima osoba koje spadaju u rizične kategorije nelogično je i nekonzistentno da se studentima na nekim fakultetima uskraćuje mogućnost održavanja nastave 'u učionici' poštujući epidemiološke mjere dok je istovremeno i za nastavno osoblje i za studente puno veći rizik od zaraze u zatvorenim ugostiteljskim objektima, bez maski i distance", stoji u priopćenju iz Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić".

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo