Bosna i Hercegovina     | 09.10.2020. 15:19 |

Edwards razgovarao s Okolićem o projektima saradnje s NATO štabom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirko Okolić u službenu posjetu je primio komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadnog generala Williama Edwardsa, s kojim je razgovarao o dosadašnjoj saradnji s NATO štabom u Sarajevu, ali i predstojećim projektima saradnje.

Okolić je iskoristio priliku da iznese neke od vitalnih problema sa kojim se susreću MO i OS BiH, među kojima je i neoperativnost helikoptera OS BiH, što može dovesti do nemogućnosti izvršavanja osnovne misije pomoći civilnom stanovništvu prilikom nesreća i vremenskih nepogoda. Takođe, naglasio je značaj što hitnijeg rješenja ovog problema.

General Edwards se zanimao za provođenje "Programa reforme", te je izrazio želju za što većom komunikacijom sa MO BiH kako bi došli do još boljih rezultata.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo današnjim sastankom, a general Edwards je rekao da stoji na raspolaganju sa savjetima i podrškom daljim aktivnostima MO i OS BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo