Bosna i Hercegovina     | 09.10.2020. 16:42 |

Prva u nizu radionica 'Korištenje snage saradnje' održana u Bijeljini

FENA Saopćenje

BIJELJINA, 9. oktobra (FENA) - Organizacija "East West Bridge BiH" održala je u Bijeljini prvu u nizu radionica pod nazivom "Korištenje snage saradnje", na kojoj su odabrani studenti mogli slušati i aktivno učestvovati o temama pregovaranja i postizanja kompromisa.

Radionicom su rukovodili i predavali eksperti iz oblasti diplomatije, pregovaranja i izgradnje mira, sa osvrtom na 25. godina od potpsivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. 

Predavači su bili bivši ambasadori BiH: Igor Davidović, Draško Aćimović, te uvodničar i moderator radionica Robert Jovanović. 

Na samoj radionici vladala je atmosfera vrlo zanimljivog dijaloga između učesnika i predvača, te se mogla osjetiti velika želja mladih studenata da aktivno učestvuju u traženju modaliteta i rješenja koja će dati prijedloge za popravljanje stanja u državi izjednačavanje ljudskih prava i unaprjđenje kvaliteta života svih građana.

Odabrani studenti s Bijeljinskog univerziteta iz ovog entiteta sa zadovoljstvom iščekuju naprednu radionicu u Jajcu u novembru, kada će imati priliku da se sretnu i sa svojim kolegama s drugih univerziteta iz drugog entiteta i distrikta Brčko gdje će imati priliku da svi zajedno promišljaju o ovim temama, pribiliže svoja mišljenja i stavove i donesu zajednički konsenzus u vidu Deklaracije o budućnosti Bosne i Herecegovine.     

Naredne radionice bit će održane 14. oktobra na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, 20. oktobra na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, a potom i u Mostaru, Brčkom i Tuzli, saopćeno je iz Organizacije "East West Bridge BiH".

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta