Servisne informacije     | 10.10.2020. 09:21 |

Jutarnja magla smanjuje vidljivost, učestali odroni zemlje ili kamenja

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 10. oktobra (FENA) - Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a učestali su i odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. 

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja radova na gradilištu autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na dionici Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja radova moguće je na dionicama: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Vitez-Travnik (Bila), Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj (Mravići i raskrsnica na ulazu u Maglaj), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
GP Orašje-Lončari, zbog sanacionih radova u blizini graničnog prelaza, saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Šićki Brod-Srebrenik, usporeno saobraćanje-jednom trakom (most preko rijeke Tinje u mjestu Potpeć, kao i radovi u blizini petlje Šićki Brod).
Pelagićevo-Srebrenik, zbog sanacionih radova u mjestu Špionica saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-1.9
Gradačac-Ormanica (Donji Lukavac), zbog radova na sanaciji klizišta, saobraća se naizmjenično- jednom trakom.
M-5
Ključ-Mrkonjić Grad (tunel Dragoraj), zbog izvođenja radova saobraćaj se od ponedjeljka od 08 sati do petka do 16 sati obustavlja u tunelu.Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini tunela.
Vitez-Travnik, (Bila) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Gromiljak-Blažuj (Han Ploča-Kobiljača), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene kraće obustave.
M-6.1
Posušje-Široki Brijeg, zbog radova u mjestu Vranići, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Široki Brijeg-Mostar, zbog radova na ulazu u Mostar, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
M-14.1
Pelagićevo-Gradačac (Turić), zbog izvođenja deminerskih radova u vremenu od 08:15 do 15:05 sati radnim danima, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.
M-14.2
Drvar-Bosansko Grahovo (Resanovci), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično.
M-16
Livno-Kamensko, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).
M-16.2
Prozor-Jablanica Zbog radova u tunelu Jasen putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.
M-17
Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu budućeg autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila će koristiti lokalnu obilaznicu, dok će vozila preko 7,5 tona koristiti alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.
Maglaj-Doboj (Mravići i raskrsnica na ulazu u Maglaj) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Šešlije-Modriča, zbog radova na mostu preko rijeke Veličanke, saobraća se jednom trakom naizmjenično.
Modriča-Bosanski Šamac, u toku su radovi na održavanju, a na mjestima izvođenja saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Jošanica-Rajlovac, zbog radova na sanaciji mosta u naselju Reljevo, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce.
Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.
Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.
Petlja Blatuša kod Zenice, zbog radova na sanaciji mosta na petlji Blatuša za saobraćaj je zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša prema Sarajevu. Saobraćaj je preusmjeren na privremene kružne tokove.
M-18
Stupari-Živinice, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo