Bosna i Hercegovina     | 10.10.2020. 17:52 |

Mandra: Odlučna proevropska inicijativa predsjedavajućeg Džaferovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. oktobra (FENA) - Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Nermin Mandra kazao je kako ohrabruje intenzivni dijalog Bosne i Hercegovine s institucijama Evropske unije u Briselu.

- Proteklih nekoliko sedmica, posjetama Predsjedništva BiH Briselu, te posjetama evropskih zvaničnika Sarajevu, dijalog između Brisela i naše zemlje podignut je na veći nivo. Za nas je najvažnije da je potvrđena evropska perspektiva naše zemlje. Realno očekivanje da ćemo postati članica EU unosi stabilnost u naš politički prostor, te predstavlja snažan pokretač za reforme.

Želim da istaknem značajnu ulogu koju u ovim konstruktivnim i pozitivnim procesima, po pitanju evropskog puta naše zemlje ima predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Iako je sam dobio poziv za posjetu, ipak je postupio državnički i kazao da čitavo Predsjedništvo treba ići, što je imalo pozitivan efekat na cijelu političku scenu. To je pravi primjer stavljanja državnog ispred ličnog interesa.

S obzirom na poznate razlike u viđenjima uređenja BiH, ove posjete neće ukloniti sve turbulencije u našoj političkoj javnosti, ali predstavljaju snažnu poruku kako međunarodnoj tako i domaćoj javnosti - da BiH zna kuda ide, i da znamo kako doći do tog cilja, a to je najvažnije za jedno društvo, stalno se kretati naprijed i težiti ka boljem, jer stabilnost je moguća samo uz kretanje naprijed - navodi u svojoj izjavi Nermin Mandra.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'