Kultura     | 12.10.2020. 11:19 |

Komedija 'Ne igraj na Engleze' u petak u NPM-u

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. listopada (FENA) - Predstava "Ne igraj na Engleze" Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića bit će odigrana u petak, 16. listopada u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar (NPM).

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva - kockanju i ovisnosti o klađenju.

Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva Paun, Piksi i Bule čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći.

U predstavi igraju Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić, priopćeno je iz NPM-a.

Publika će, osim spomenute predstave, imati priliku uživati u još dvije izvedbe do kraja listopada.

Riječ je o predstavi "Alfa Beta" E. A. Whiteheada, u režiji Saše Oručevića koja je na rasporedu u petak, 23. listopada, a istu večer nastupaju u Splitu s predstavom "Identitluk" prema motivima djela Amina Maalofa, u režiji Tanje Miletić Oručević na Festivalu hrvatske drame "Marulićevi dani", te predstava "Huzur" Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne koja je na rasporedu u petak, 30. listopada, priopćeno je iz NPM-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo