Sport     | 12.10.2020. 12:09 |

Nastavljeno takmičenje u Vaterpolo ligi KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) - Na Olimpijskom bazenu Otoka, proteklog vikenda je  utakmicama trećeg i četvrtog kola, nastavljeno takmičenje u Vaterpolo ligi Kantona Sarajevo, koje je zbog koronavirusa prekinuto u martu.

U prvom susretu subotnjeg programa  juniori Invictuma pobijedili su Mladost sa 17:8 (3:2, 5:2, 4:1, 5:3), a najbolji  pojedinac susreta bio je Anes Hadžić

U drugom susretu snage su odmjerili kadeti Dabra i Torpeda. Iako je rezultat tokom cijelog susreta bio izjednačen, ipak su igrači Torpeda uspjeli u posljednoj četvrtini da naprave prednost i ostvare pobjedu rezultatom 11:10 (2:3, 3:1, 2:2, 4:2). Sa po pet pogodaka istakli su se Ali Tuz (Dabar) i Edi Kalenica (Torpedo).

Prvi susret nedjeljnog programa odigrali su kadeti Invictuma i Dabra. Bolja momčad u ovoj utakmici bio je Invictum, koji je na kraju slavio sa 18:9 (5:0,6:5, 6:1, 1:3). Igrač utakmice bio je Nikša Rajak (Invictum) sa sedam golova. A zanimljivo je bilo i to, da je u redovima Invictuma igrala i djevojčica Jovana Mihajlović.

Posljednja utakmica odigrana ovog vikenda bila je između seniora Invictuma i Torpeda. Susret je do pred kraj druge četvrtine bio izjednačen, ali  su na kraju i ovaj put slavili igrači Invictuma.

Konačan rezultat bio je 12:7 (1:2, 4:0, 2:3, 5:2), a najbolji strijelac na susretu bio je Danin Kahrić (Torpedo) sa četiri postignuta gola.

 Takmičenje će se nastaviti narednog vikenda (17. i 18. oktobra), saopćeno je iz JP "Olimpijski bazen Otoka" d.o.o.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu