Bosna i Hercegovina     | 12.10.2020. 13:43 |

Uskoro počinju sa radom nova ambulanta i apoteka u Pionirskoj dolini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je direktorici Doma zdravlja 'Vrazova' Ameli Kečo uručio ključeve novoopremljene ambulante u Pionirskoj dolini u Ulici Nahorevska 103.

Uz izraze zadovoljstva zbog okončanja radova na uređenju prostora, načelnik Ajnadžić je kazao da je otvaranje ambulante i apoteke bio dugogodišnji zahtjev građana.

- Mi smo lokalna zajednica koja snažno podupire princip da medicinska, odnosno zdravstvena usluga bude što bliže građanima. Mislim da je upravo današnja aktivnost najbolji dokaz tome - kazao je Ajnadžić.

Pozvao je Vladu Kantona Sarajevo i Ministarstvo zdravstva KS da hitno imenuje Upravni odbor JU Domovi zdravlja KS kako bi se otkočio proces raspisivanja javnih nabavki, te izvršila kupovina neophodne opreme.

Izrazio je nadu da će i JU Domovi zdravlja u saradnji sa Vladom KS i resornim ministarstvom svoje obaveze realizirati prije zimske sezone.

To je druga ambulanta porodične medicine, a Ajnadžić je najavio otvorenje treće na Šipu.

Direktorica Kečo je uime JU Dom zdravlja KS zahvalila Općini i načelniku Ajnadžiću na nesebičnoj pomoći i podršci zdravstvenom sistemu, te što je prepoznat značaj primarne zdravstvene zaštite.

Osim predstavnika Općine, primopredaji prostorija i obilasku apoteke prisustvovali su i dogradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić, te direktor apoteke "Al Hana" Agan Dolović, saopćeno je Općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo