Ekonomija     | 12.10.2020. 13:55 |

Otvoren regionalni put koji povezuje Novi Travnik i Gornji Vakuf-Uskoplje

FENA Saopćenje

TRAVNIK, 12. listopada (FENA) - U mjestu Bistrica, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, otvoren je regionalni put R439 koji povezuje Novi Travnik i Gornji Vakuf-Uskoplje.

Riječ je o dugoočekivanom okončanju radova i ukupno 12 kilometara moderno izgrađene prometnice koja povezuju dvije općine i omogućuje daljnji razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 5,5 milijuna maraka, a sredstva je osigurala Vlada Srednjobosanske županije posredstvom Direkcije za ceste SBŽ-a.

Izlaslanica u Domu naroda Parlamenta FBiH i zastupnica u Saboru SBŽ-a Zdenka Džambas u izjavi za medije kazala je kako su završne aktivnosti na realizaciji ovog projekta počele 2018. godine kada je potpisan Ugovor o gradnji i asfaltiranju 12 kilometara nedostajućeg dijela regionalnog puta između općine Novi Travnik i općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

"Asfaltom su spojeni Novi Travnik i Gornji Vakuf - Uskoplje. Naravno, ovo je također cestovno povezivanje preko središnje Bosne prema Mostaru i dalje - do Neuma, a građani Gornjeg Vakufa - Uskoplja sada mogu za kraće vrijeme putovati preko Viteza prema Sarajevu i dalje", kazala je Džambas.

Ovaj strateški projekt od početka ima snažnu podršku od političkog vodstva iz Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, a posebice od aktualnog zastupnika u Saboru ŽSB i predsjednika OO HDZ BiH Uskoplje Dražena Matišića.

„Sretan sam i zadovoljan što smo konačno dočekali čin završetka rekonstrukcije preostalih 12 kilometara regionalnog puta R439 Novi Travnik – Gornji Vakuf-Uskoplje. Drago mi je što je prepoznat velik značaj ove regionalne dionice, kako za Županiju Središnja Bosna pa tako i za općine Gornji Vakuf-Uskoplje i Novi Travnik", kazao je Matišić, priopćeno je iz Ured za informiranje ŽO HDZ BiH SBŽ-a. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom