Sport     | 12.10.2020. 14:12 |

Optimizam u redovima bh. reprezentacije uoči odlaska na gostovanje u Njemačku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) - Mlada nogometna „U-21“ reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je danas sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo za Nuremberg, a sutra je u Furthu očekuje utakmica kvalifikacija za EURO 2021. sa Njemačkom.

Selektor Slobodan Starčević izjavio je da je zadovoljan što je svih 25 igrača koji su došli na okupljanje na najbolji način odgovorili zadacima koje su stavili pred njih.

- Uradili smo sve ono što je trebalo kako bismo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu protiv favorizovanog protivnika. Ako ovu energiju koja je postojala na treninzima prenesemo na utakmicu, bićemo na dobrom putu da se kvalitetno suprotstavimo Njemačkoj i nadam se dođemo do pozitivnog rezultata - kazao je selektor bh. tima.

O reprezentaciji Njemačke Starčević kaže da se radi o jednoj od najkvalitetnijih selekcija u Evropi i svijetu.

- Sigurno je da su očekivali da će biti prvi na tabeli, međutim i Belgija je kvalitetna ekipa iz naše grupe i u vrhu je. S tim u vezi ova utakmica je za njih od izuzetne važnosti. Ni njih nisu zaobišli problemi zbog korona virusa, te će biti oslabljeni. Međutim i takvi su pokazali moć u utakmici sa Moldavijom i mi smo svjesni njihovog kvaliteta. Nadam se da ćemo mi disciplinovanom i odgovornom igrom uspjeti da neutrališemo te njihove kvalitete i brzom tranzicijom pokušati da dođemo do pogotka i dobrog rezultata - dodao je.

Kapiten Nihad Mujakić ističe da su igrači kvalitetno radili u osam dana koliko su na okupu. 

- Moram još jednom da istaknem da je atmosfera u ekipi odlična. Analizirali smo ekipu Njemačke i upoznati smo sa svim njihovim prednostima i manama. Nadamo se da možemo doći do pozitivnog rezultata u Furthu - kazao je.

Utakmica Njemačka - Bosna i Hercegovina na programu je sutra od 18.15 sati na stadionu „Playmobil“ u Furthu. Meč će voditi sudijska četvorka iz Slovačke. Glavni sudija je Boris Marhefka, a asistiraće mu Jan Pozor i Michal Tomčík dok je četvrti sudija Martin Dohal, saopćeno je iz NSBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!