Bosna i Hercegovina     | 12.10.2020. 15:24 |

SOGFBiH na Festivalu politika i ideja za transformaciju Europe

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. listopada (FENA) - Direktorica Saveza općina i gradova Federacije BiH (SOGFBiH) Vesna Travljanin sudjelovala je na prvom danu online konferencije Festival politika i ideja za transformaciju Europe (The Festival of Politics and Ideas to Transform Europe), čiji je organizator neprofitna organizacija za analize i rasprave EU politika "Friends of Europe", koja ima potporu Europske unije i utjecaj na institucije EU-a.

Konferencija se održava od 12. do 15. listopada s ciljem razgovora o financiranju održive tranzicije, provedbi hrabre industrijske strategije EU i preispitivanju zdravstvenog sustava, priopćeno je iz SOGFBiH.

Također će se raspravljati i o razumijevanju implikacija odnosa EU-Afrika-Kina i SAD, kao i na rješavanju pitanja kapitalizma dionika i novog pristupa rastu, digitalizaciji cijele ekonomije te utjecaju demografskih podataka EU-a na ta područja.

"Jedna od tema konferencije je i način na koji lokalne, nacionalne, EU i međunarodne institucije mogu definirati nove smjerove djelovanja iz aspekta transparentnosti, odgovornosti i želje birača za novom vrstom vodstva. Raspravljat će se ideje i politike vezane za pitanja ekonomije i industrije, povjerenja i poštenja, trgovine i tržišta, te klime i demografije. Za lokalne samouprave posebno je važna tema o budućnosti europskih gradova u okolnostima 'novog normalnog'", navodi se u priopćenju.

Otvorenoj raspravi pridružit će se i europski povjerenici, sadašnji i bivši premijeri, ministri iz cijele Europe i svijeta, izvršni direktori, najviši predstavnici europskih i međunarodnih institucija, članovi europskih i nacionalnih parlamenata, gradonačelnici, čelnici civilnog društva i utjecaji medija.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'