Servisne informacije     | 13.10.2020. 08:34 |

U Bosni jutros sa kišom i susnježicom, a u Hercegovini umjereno oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. oktobra (FENA) - U Bosni jutros je oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini je umjereno oblačno.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -5 stupnjeva, Ivan-sedlo 0, Bugojno i Sarajevo 2, Jajce 3, Livno 4, Drvar, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 5, Bihać i Gradačac 6, Grude i Sanski Most 7, Mostar 8 i Neum 9 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 933 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U BiH će danas veći dio dana biti  pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati kiša, uglavnom prijepodne. U Hercegovini prestanak padavina u jutarnjim satim. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima još malo kiše može pasti na sjeveru Bosne. U višim dijelovima sa susnježicom i snijegom. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Krajem dana novo naoblačenje sa juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine. Prijepodne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.

U Sarajevu će veći dio dana bitioblačno. Prijepodne povremeno može padati slaba kiša ili susnježica. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta