Stranačke aktivnosti     | 13.10.2020. 11:22 |

Saopćenje za javnost GDS-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Građanske demokratske stranke BiH Ibrahim Spahić izjavio je:" U danu  lokalnih izbora,15.11.2020. građanke i građani samostalno  donose odluku  Glavom, Dušom i Srcem  Bosne i Hercegovine.

Uvjeren sam da će, ovoga puta, glasati za članove opštinskih skupština, načelnike i gradonačelnike koji mogu da doprinesu ekonomskom i socijalnom  napredku, obrazovnom prepororodu, zdravlju svih generacija i zaštiti životne sredine, jednakopravnosti svakog čovjeka i svake manjine u društvu i otvorenosti i solidarnosti lokalnih zajednica koje baštine najbolje tradicije zajedničkog života i kulturu bosanskohercegovačkog i evropskog  jedinstva raznolikosti. Lokalni izbori su značajni jer se na njima  jačaju temelji opštedruštvenog dijaloga o građanskom društvu BiH. Budimo odgovorni i izađimo na izbore i dajmo povjerenje novoj generaciji stručnih i sposobnih žena i muškaraca koji će graditi svoje zajednice u duhu 21. vijeka".

Građanska demokratska stranka BiH poziva sve učesnike u biračkom procesu na korektno djelovanje i sve kandidate na fer i i otvoreno sučeljavanje programskih opredjeljenja.  

Mandati odgovornost za svaki glas je do 15.11.2020. u rukama birača koji će slušati programske izjave kandidata. Nakon izbora  izabrani odbornici, načelnici i gradonačelnici preuzimaju odgovornost da slušaju građanke i građane lokalne zajednice i da se brinu o svakodnevnim i dugoročnim interesima svakog stanovnika i svake porodice,naglasio je Spahić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta