Bosna i Hercegovina     | 13.10.2020. 12:58 |

Općina Centar- Riješiti stambeno pitanje za pripadnike boračke populacije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. oktobra (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao je sa direktorom Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova Mirzom Emirhafizovićem protokol kojim se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvaja 30.000 KM Fondu, a u svrhu rješavanja stambenog pitanja za članove porodica šehida, poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobiliziranih boraca i prognanih osoba.

Imajući u vidu težak ekonomsko-socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu društva za njihove brojne probleme i potrebe, Općina Centar Sarajevo u okviru kontinuirane brige o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, dugi niz godina redovno iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila potporu i razne vrste pomoći.

U općinskom budžetu za 2020. godinu za tu namjenu osigurano je više od 700 hiljada konvertibilnih maraka, saopćeno je iz Općine Centar.

Načelnik Ajnadžić je prilikom potpisivanja protokola kazao da će Općina Centar u skladu sa mogućnostima nastaviti izdvajati sredstva za ovu namjenu.

- Nažalost mnogo je pripadnika boračke populacije koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, a ima i slučajeva kada oni koji su branili i odbranili ovu državu nemaju krov nad glavom. U cilju trajnog rješavanja stambenog pitanja za pripadnike boračke populacije i njihove porodice u budžetu smo izdvojili ova sredstva, a namjeravamo sa ovim vidom podrške nastaviti i dalje - istakao je Ajnadžić.

Direktor Emirhafizović izrazio je zahvalnost načelniku Ajnadžiću i Općini Centar na kontinuiranoj podršci boračkoj populaciji.

Potpisivanju ugovora uime Općine Centar prisustvovali su i šef Kabineta Fahrudin Kurtović i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

 
 

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana