Bosna i Hercegovina     | 13.10.2020. 13:14 |

Općina Jablanica novim sadnicama ukazuje na važnost očuvanja okoliša

FENA Saopćenje

JABLANICA, 13. listopada (FENA) - Načelnik Jablanice Salem Dedić potpisao je deklaraciju kojom se općina Jablanica obvezuje da će svake godine, počevši od 12. listopada 2020., zasaditi najmanje 500 sadnica u okviru inicijative za zeleniju i održivu budućnost koju je pokrenuo Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Cilj inicijative je da u suradnji sa 16 partnera u BiH bude posađeno 10.000 sadnica na području Općine u 2020. godini, čime bi se ukazalo na važnost očuvanja okoliša i potrebu angažmana šire zajednice kako bi se ublažili uticanja klimatskih promjena, zaštitio okoliš i smanjio rizik od katastrofa.

S obzirom da je općina Jablanica posvećena ublažavanju i prilagođavanju utjecajima klimatskih promjena samim tim je i predložena kao partner u okviru UNDP BiH "Inicijativa za zeleniju i održivu budućnost" (Go Green Pledge).

Inicijativu sufinancira UNDP u Bosni i Hercegovini i sudjelovat će s kupovinom 2.000 sadnica, a lokalne zajednice s 8.000 sadnica, izvijestili su iz općine Jablanica.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom