Bosna i Hercegovina     | 13.10.2020. 14:56 |

OKBiH - U Olimpijskom muzeju radionica za mlade o olimpijskom naslijeđu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. oktobra (FENA) - Olimpijski komitet BiH u suradnji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom najavio je, za 14. i 15. oktobar u obnovljenoj zgradi Olimpijskog muzeja, dvodnevnu umjetničku radionicu o temi bogatog olimpijskog naslijeđa. Sudjelovat će 40 talentiranih učenika, koji će biti podijeljeni u dvije grupe.

Za prvu grupu planirano je 20 učenika Srednje škole primjenjenih umjetnosti, a za drugu 20 učenika sarajevskih osnovnih škola (deset učenika iz Osnovne škole 'Safet beg Bašagić' i deset učenika iz Osnovne škole Katoličkog školskog centra).

- Nakon spektakularnog otvaranja, to je nastavak aktivnosti Olimpijskog komiteta BiH na očuvanju Muzeja i vrijednosti na kojima su sagrađeni najsvjetliji momenti olimpijske historije Sarajeva i BiH - navodi se iz Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Radionici će prethoditi kratko predavanje o olimpijskom naslijeđu, uz pridržavanje epidemioloških preporuka nadležnih kriznih štabova. Učenicima će biti podijeljene zaštitne maske i majice.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!