Stranačke aktivnosti     | 14.10.2020. 10:31 |

Priopćenje GO HSP-a Mostar

FENA Saopćenje

Priopćenje za javnost i medije     

Aktivnost Gradske uprave Mostara se svela na nabavku kanti za smeće

Hrvatska stranka prava (HSP) predlaže osnivanje Holdinga pri Gradskoj upravi grada Mostara kako bi se operativno rješavali nagomilani problemi u Gradu Mostaru. Slično nešto kao što je riješeno u Zagrebu, ali s većom kontrolom Gradskog vijeća i stručnih službi, kao i kontrolnih mehanizama kako gradonačelnik ne bi imao apsolutnu moć pri javnim nabavama. Gradska uprava grada Mostara godinama ne radi ništa značajno ili prepoznatljivo. Svi mi znamo kako su se i zaposlili tamošnji djelatnici, i budimo do kraja otvoreni da je malo tko iz, tadašnjih općina i želio ići raditi u Gradsku upravu Mostara u Cernicu, gdje je tada bila smještena. Uglavnom je riječ o nestručnim osobama svezanih ruku, koje su u međuvremenu, u vrijem korone i zaključavanja cijelog grada i države, proveli novu sistematizaciju kako bi si povećali plaće i namjestili šefovska mjesta. Toliko su se bavili samim sobom, da je sada nemoguće bez korjenitih promjena aktivirati stručnost i normalan servis Gradske uprave. Jedini način je osnivanje Holdinga koji će stručno i operativno raditi na rješavanju samih gradskih problema te pokušati spasiti projekte koji su totalno zakazali, a posebice oko kolektora i kanalizacije o čemu se priča i u Švedskoj. Naime, donatori su u najmanju ruku ogorčeni i traže povrat sredstava.

Prije nekoliko dana Gradska uprava se hvali kako je nabavila desetak kanti za smeće. Zar je to tema za promidžbu grada, i je li moguće da su poslovi spali na kante za smeće. Mostar vapi za obnovom ulica, zelenih površina, parkinga, nogostupa, platana koji su truli pa im grane padaju po vozilima, i toliko toga. Projekt Vihovići je totalno u zastoju a mogao je biti jedna lijepa zelena oaza, slično što je Jarun u Zagrebu ili Marijan u Splitu. Zašto se ne ugledaju na druge gradove, a neki od njih su i naši prijateljski gradovi. Sarajevo ima Pionirsku dolinu, a sada nanovo i žičaru na Trebević. Zenica je masovno obnovila ulice i izgradila desetak kružnih tokova i financira kulturu, ima vlastitu televiziju, Sveučilište i brojne druge sadržaje a ima jednako isti proračun kao i Grad Mostar. Banja Luka je također izgradila imidž čistog i lijepog grada, dok se i Tuzla bori za urbanizaciju i jačanje zračnog prometa preko Zračne luke u Tuzli.

Da ne nabrajamo, Gradska uprava grada Mostara i gradonačelnik Ljubo Bešlić je izgubio osjećaj i srce za ovaj nekadašnji biser Hercegovine. Grad se pretvorio u sablasno mračne i zapuštene ulice, prepun smeća i pasa lutalica ili neodgovornih vlasnika koji ih vode bez povodca, automobila parkiranih na zelene površine i u lokvama vode kao što je slučaj u Centru II iza OŠ Ilije Jakovljevića. Na Bijelom Brijegu se fizički obračunavaju i prijete zbog izgradnje nove zgrade i pitanje dana je kada će „pasti mrtva glava“. Gdje su rente od „Mepasa“ i toliko drugih izgrađenih zgrada. Gdje je obećana Sportska dvorana koju danas imaju i sela a ne „stolni grad Hrvata“. Ma do sutra bi mogli nabrajati  probleme i rješenja, ali s ovom Gradskom upravom i s gradonačelnikom Mostara kojega su nekada zvali „postotak“ jednostavno ne ide. Moramo na predstojećim izborima promijeniti sastav vijeća i doći do agilnog kandidata koji će zasukati rukave, i čije cipele se neće hladiti. U protivno Mostar će postati crna rupa Hercegovine iz kojeg će odlaziti mladi i studenti, kao i oni srednjih godina koji ne vide smisla življenja u ovako zapuštenom gradu.   

                                                                                                          Predsjednik GO HSP Mostar
                                                                                                               Mr. sci. Željko Asić                                                                                  

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo