Bosna i Hercegovina     | 14.10.2020. 15:36 |

Uručeno 12 stipendija nadarenim učenicima prvih razreda srednjih škola u KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - U Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo danas su potpisani ugovori sa 12 učenika koji ove godine kreću u prvi razred srednje škole o dodjeli godišnjih stipendija od po 2.000 KM, na osnovu  Javnog poziva za dodjelu stipendija za nadarene učenike. 

Ovo je treća godina kako Ministarstvo dodjeljuje stipendije učenicima koji su u dosadašnjem školovanju pokazali posebne talente i rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Obraćajući se danas učenicima i njihovim roditeljima, ministar Anis Krivić je istakao opredjeljenje Ministarstva da prepozna i podrži učenike koji sa rezultatima i medaljama na domaćim međunarodnim takmičenjima jesu ponos ovog grada i države, ponos svojih roditelja i profesora.

- Mi kao društvo trebamo biti posvećeni tome da najbolje od nas nagrađujemo. Vi ste mladi ljudi koji znaju šta hoće i iskreno vjerujem da ćete biti i uspješni. Budite dobri ljudi, uspjeh će doći kada se radi, jer tada se rezultat mora pokazati - poručio je ministar Krivić, te iskazao uvjerenje da će u budućnosti biti moguće obezbijediti više sredstava za ovakve namjene, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta