Stranačke aktivnosti     | 14.10.2020. 16:50 |

Saopćenje za javnost SDP BiH

FENA Saopćenje

Na današnjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, opozicija predvođena SDP-om BiH, podržana SBB-om, po inicijativi Naše stranke smijenila je dva ministra iz vladajuće većine, Sulejmana Brkića i Admira Hrustanovića.

Sada već bivši ministar unutrašnjih poslova, Sulejman Brkić, smijenjen je zbog sumnje u počinjenje čitavog niza koruptivnih radnji. Iz navedenih razloga, Općinski sud u Tuzli je potvrdio optužnicu protiv ovog ministra iz stranke Envera Bijedića "Socijaldemokrate BiH" za produženo krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi u stjecaju s krivičnim djelom zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

Također, prošlog mjeseca je Admir Hrustanović, ministar za rad, socijalnu pravdu i povratnike u Vladi TK ispred Stranke za BiH, proglašen krivim i pravomoćno osuđen zbog učešća u fizičkom obračunu i nanošenja ozljeda drugom licu ispred jednog ugostiteljskog objekta u Čeliću.

Opozicione stranke predvođene SDP-om, uz podršku SBB-a, smijenile su dvojicu spomenutih ministara iz navedenih razloga. Na ovaj način, SDP BiH sa svojim partnerima još jednom pokazuje dosljednost i nultu toleranciju prema svakom obliku nezakonitog djelovanja izabranih i imenovanih javnih dužnosnika.

Za vladajuću SDA potpomognutu "zelenom ljevicom", DF-om i Socijaldemokratama BiH, te SBiH-om, optužnice za koruptivne radnje i presude za učešće u tučama očito nisu bile razlog za smjenu ministara. Iako ih SDA sa svojim satelitima nije namjeravala smijeniti, zahvaljujući opoziciji kojoj se pridružio SBB, jedan osuđeni i jedan za koruptivna djela osumnjičeni ministar su ipak smijenjeni.

Ovakvi sramotni slučajevi i tolerancija SDA i njenih satelita na korupciju i nasilništvo najviših predstavnika vlasti, razlog su više za smjenu nesposobne vlade obilježene brojnim skandalima. 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo