Stranačke aktivnosti     | 15.10.2020. 10:52 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Vijećnici Naše stranke Centar su na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća jedini glasali protiv izmjena Regulacionog plana Gradski park Betanija. Povod za izmjene ovog plana je izgradnja Prve transverzale, koju Naša stranka također smatra neupitnim javnim interesom. Međutim, stvarni uzrok izmjena smatraju da je razmjena zemljišta s firmom Penny plus, što je, kako kažu, nedopustivo:

“Da se radi o, najblaže rečeno, sumnjivoj izmjeni, govori i činjenica da su izmjene regulacionog plana za park Betanija na dnevni red sjednice Općinskog vijeća uvrštene neposredno prije njegovog usvajanja. Vijećnici su stavljeni pred svršen čin, bez mogućnosti da se s njim upoznaju. Sve pod krinkom javnog interesa izgradnje prve transverzale. Slažemo se da je taj javni interes neupitan. Međutim, cijena toga ne smije biti parkovska zelena površina, a u izmjenama je problematično upravo to. Firma Penny plus svakako mora biti obeštećena u procesu eksproprijacije, ali to ne smije biti na način da joj se ustupi 25.000 metara kvadratnih parkovske površine za gradnju."

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu