Regija     | 15.10.2020. 12:59 |

Abazović: U novoj crnogorskoj vladi bit će stručnjaci manje poznati javnosti

FENA Agencije

PODGORICA, 15. listopada (FENA) - U novoj crnogorskoj vladi bit će stručnjaci koji su manje poznati javnosti, a koji su svoje karijere gradili u priznatim svjetskim institucijama, izjavio je u četvrtak Dritan Abazović, čelnik jedne od triju koalicija koje su formirale postizborni savez.

On vjeruje da će vlada, po njegovim riječima prva demokratska otkad postoji višestranačje u Crnoj Gori, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem biti formirana najkasnije za mjesec dana.

"Mislim da će naredna vlada, pored ljudi koji su poznati javnosti, imati nekoliko vrlo zanimljivih imena koja su manje poznata javnosti ili nisu do sada bila poznata, a koji su obavljali značajne poslove u Crnoj Gori ili su karijere gradili u vrlo priznatim svjetskim institucijama", rekao je Abazović za RTCG.

Istaknuo je da će, ako se sve posloži kako treba, "sva crnogorska pamet, koja je stjecajem okolnosti bila van te zemlje, biti upregnuta da pomogne narednoj vladi da se izbori sa značajnim problemima koji je očekuju".

Kao tri glavne zadaće nove vlade Abazović vidi stabiliziranje gospodarskog sustava, koji je teško oštećen krizom koju je izavao koronavirus, zatim borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala te europske integracije.

Međunarodni monetarni fond (MMF) procjenio da da će crnogorsko gospodarstvo u 2020. godini imati pad od 12 posto.

"Morat ćemo ući u restruktuiranje dugova. Imamo dvije najave, jedna od EU i druga iz najozbiljnije europske države oko pomoći, i ako tu tranziciju izvršimo bez gospodarskih potresa unutar zemlje, od proljeća 2021., ako covid sve ne poremeti, možemo imati pozitivan trend", ocijenio je Abazović.

Na izborima održanim 30. kolovoza tri do tada oporbene koalijce "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo" osvojile su većinu i nakon 30 godina smijenile s vlasti Demokratsku stranku socijalista Mila Đukanovića.

Iako je ranije najavljivano da će u novoj crnogorskoj vladi biti isključivo stručnjaci, odustalo se od toga pa će se u njoj naći i dobar dio političara nova vladajuće većine, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom