Bosna i Hercegovina     | 15.10.2020. 14:17 |

U toku nastavak sedme redovne sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - U Sarajevu je u toku nastavak sedme redovne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja je otvorena početkom ovog mjeseca.

U dosadašnjem toku nastavka, delegati nisu odobrili  Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prijevozu Federacije Bosne i Hercegovine.

Dali su saglasnost na Finansijski plan Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu. Uz to je podržan zaključak da Federalna vlada, prilikom izrade rebalansa federalnog ovogodišnjeg budžeta, pokuša odvojiti tristotine sedamdeset hiljada konvertibilnih maraka za nabavku opreme ovom zavodu.

U preostalom dnevnom redu je, među drugim tačkama, više odluka o prihvatanju zaduženja na osnovu nekoliko sporazuma o zajmu Bosne i Hercegovine kod međunarodnih finansijskih institucija, vezanih za realizaciju različitih projekata u Federaciji BiH.

Početkom oktobra, kada je održan prvi dio ove sjednice, delegati su podržali više prijedloga zakonskih akata. To su: Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o faktoringu, Prijedlog zakona o sudskoj policiji u Federaciji Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o zaštiti na radu i Prijedlog zakona o hemikalijama.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'